Schoenen Bommel Floris Van 1622605 Dael U8qIX
dec 2, 2018
3 min read

Houdt God echt onvoorwaardelijk van ons? Nee. God haat de goddeloze (Psalm 11: 5). Wanneer de Heere Jezus terugkomt, zal Hij wraak oefenen “over hen die God niet kennen, en over hen die het evangelie van onze Heere Jezus Christus niet gehoorzaam zijn. Zij zullen als straf het eeuwig verderf ondergaan” (2 Thessalonicenzen 1: 8,9). Als we God niet kennen en God niet gehoorzamen, zouden we niet op ons gemak moeten worden gesteld door de gedachte aan Gods liefde, maar we zouden opgeschrikt moeten worden door de gedachte aan Gods oordeel.

God is liefde

Dus God houdt niet onvoorwaardelijk van iedereen in die zin dat iedereen naar de hemel zal gaan. God is liefde. En omdat Hij liefde is, geeft Hij om wie we zijn en wat we doen. Omdat Hij liefde is, haat Hij het kwaad. Gods liefde voor wat goed is, moet leiden tot Zijn oordeel over wat slecht is, anders is Zijn liefde leeg.

Toch zijn er een paar manieren waarop Gods liefde onvoorwaardelijk is. God “is goedertieren over de ondankbaren en slechten” (Lucas 6:35). Hij “wil dat alle mensen zalig worden en tot kennis van de waarheid komen” (1 Timotheüs 2: 4). Wanneer we gelovigen worden, weten we dat God ons heeft liefgehad met een speciaal soort onvoorwaardelijke liefde. Zijn liefde voor ons is niet gebaseerd op iets dat we hebben gedaan, maar vloeit voort uit wie God is, omdat “Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren” (Romeinen 5: 8).

Blijf in Zijn liefde

Vrijetijdsschoenen Damesschoenen Modashoes nl Damesschoenen Vrijetijdsschoenen Vrijetijdsschoenen Damesschoenen Modashoes nl pIRwpdqxg

Maar zelfs als we christen zijn, kunnen we gemakkelijk de fout in gaan door te praten over Gods onvoorwaardelijke liefde. Jezus zegt tegen ons: “Blijf in mijn liefde” (Johannes 15: 9). We kunnen van God afdwalen en God ervaren. Gods liefde voor ons is gekoppeld aan onze gehoorzaamheid. Jezus zegt dat er twee voorwaarden voor ons zijn als we door God bemind willen worden: Jezus liefhebben en zijn geboden in acht nemen – en deze zijn echt één en dezelfde – (Johannes 14:21). Dus we moeten niet door het leven gaan met de gedachte “God houdt van ons- alles komt goed, het maakt niet uit wat ik doe.” Dat is een verkeerd begrip van de liefde van God.

Het begint bij God

Het begint allemaal met de liefde van God. Hij heeft ons liefgehad met eeuwige liefde (Jeremia 31: 3). Onze zekerheid ligt niet in wat we doen, maar in Zijn beloften. “Want ik ben er zeker van dat noch dood, noch leven, noch engelen noch overheden, noch krachten, noch tegenwoordige, noch toekomstige dingen, noch hoogte noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde van God in Christus Jezus onze Heere”(Romeinen 8: 38-39). Maar ons antwoord op Gods liefde doet ertoe. Gods liefde is wonderbaarlijk, eeuwig, overweldigend, dieper dan we ons kunnen voorstellen en die is voor ons als – let op de voorwaarden! – we Jezus vertrouwen als onze Redder, als we Hem liefhebben, als we Zijn geboden gehoorzamen, als we onszelf overgeven aan “de leer van de apostelen en de gemeenschap, het breken van het brood en de gebeden “(Handelingen 2:42).

 

Lees ook: “God is liefde.” Wat betekent dat?

100% gratis Bijbelcursus
Volg een 100% gratis internetcursus over de Bijbel. In 15 korte lessen leer je Gods boodschap voor jou kennen vanuit zijn Woord.
Klik hier voor meer informatie
Support Rf Running Heren Blackcarbonwhite Eqt Adidas Zwart nx7q7UA Support Rf Running Heren Blackcarbonwhite Eqt Adidas Zwart nx7q7UA

Marten Visser

Marten Visser (1971) ondervond toen hij de kleuterleeftijd had een roeping van de Heer om ​​zendeling te zijn. Hij ontving de M.Div., Th.M. in Missiology, en M.A. graad in culturele antropologie evenals een Ph.D. graad in de theologie. In 2000 werd hij samen met zijn vrouw Esther missionair kerkplanter in Thailand met OMF. In 2015 keerde hij terug naar Nederland waar hij GlobalRize oprichtte. Bij GlobalRize is hij directeur van evangelisatie.

Support Rf Running Heren Blackcarbonwhite Eqt Adidas Zwart nx7q7UA

Reacties

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwste artikelen in je inbox!

Heren Support Eqt Blackcarbonwhite Running Rf Zwart Adidas
Ik ga ermee akkoord dat mijn persoonlijke gegevens worden opgeslagen en gebruikt om bloggerelateerde updates te ontvangen
Ws Lowa Dames amp; Kleding Koop Vergelijk nl Schoenen awUgrqWdHw
Bezorging Bij Gratis 20 Wehkamp Online Vanaf Graceland vqPwI5I

Volg ons

Zwart Heren Eqt Running Adidas Support Rf Blackcarbonwhite

Nieuwste berichten

Rf Zwart Running Support Eqt Heren Blackcarbonwhite Adidas

Contact

Dagelijkse gedachten uit de Bijbel om te bemoedigen, onderwijzen en uit te dagen.

Koop Cotrope 2790 Bij Van Superga Schoenen 999 Je Bommel HR7t7qx

Neem contact op via [email protected]

Recente berichten

Waarom gaf God zoveel details over de stammen van Israël?
Feest Kortingen Kortingen Kortingen Feest Feest Feest Kortingen Feest Kortingen Feest Kortingen Feest Feest Kortingen fv6wdq4xf

Bijbelcursus

We bieden een 100% gratis online Bijbelcursus aan. In 15 korte lessen leer je wat God door de Bijbel heen tot jou wil zeggen.

Klik hier om je in te schrijven

Copyright © Biblword.netAdidas Support Running Rf Eqt Zwart Blackcarbonwhite Heren. Ministry of GlobalRize.